4 juni 2018

10 unieke restaurants in Amsterdam

Elle verzamelde tien bijzondere restaurants in Amsterdam. Van dineren in een vuurtoren tot een zeecontainer, dit zijn dé restaurants voor wie een keer iets anders wil.

  1. Vuurtoreneiland Zomerrestaurant

Vanaf het Lloyd Hotel ben je met de boot zo naar Vuurtoreneiland, waar je van mei tot en met september kunt eten in het Zomerrestaurant. Beschut door wind en regen eet je er in een glazen kas. Wel even (ruim van tevoren!) reserveren. Het restaurant is vanaf 8 juli 2018 weer geopend.

Vuurtoreneiland Zomerrestaurant @ Vuurtoreneiland, Amsterdam

  1. De Culinaire Werkplaats

Op loopafstand van het Westerpark vind je De Culinaire Werkplaats. Je eet er in een ontwerpstudio en dat straalt van de borden af. Zo eet je er bijzondere creaties die geïnspireerd zijn op een steeds wisselend concept. Gerechten gebaseerd op bloemen, koffie, water of bijvoorbeeld de kleur zwart, niks is onmogelijk. De prijs? Die bepaal je na afloop zelf.

De culinaire werkplaats @ Fannius Scholtenstraat 10, Amsterdam

  1. Skatecafe

In het Skatecafe bevindt het restaurant zich naast een skateramp. Skater of geen skater, dineren naast de half pipe is hier normaal. En je raadt het al, er heerst een relaxte sfeer waarbij niemand je raar aan kijkt om je pet, je hoodie of je afgetrapte sneakers.

Skatecafe @ Gedempt Hamerkanaal 42, Amsterdam

  1. FC Hyena

Oftewel, Film Club Hyena. In deze kleurrijke bioscoop in Amsterdam-Noord kun je niet alleen terecht voor een film. Je drinkt er ook je wijntje in de wijnbar of dineert in het petit restaurant.

FC Hyena @ Aambeeldstraat 24, Amsterdam

  1. Restaurant de Kas

In de voormalige Amsterdamse Stadkwekerij uit 1926 vind je De Kas, waar je alleen al het verste van het verste voorgeschoteld krijgt. Zo uit de kas, direct op je bord. Het menu wordt samengesteld met producten die die dag zijn geoogst. Verser kan haast niet!

Restaurant De Kas @ Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam

  1. REM Eiland

Op 22 meter boven de zeespiegel, in de havens van Amsterdam. Binnen de muren van waar ooit piratenzender TV Noordzee het mogelijk maakte commerciële televisie uit te zenden, kun je nu gezellig een vorkje prikken. En vergeet niet te genieten van het verbluffende uitzicht.

REM Eiland @ Haparandadam 45, Amsterdam

  1. De Plantage

Dit café-restaurant blijft toch iets unieks, zo aan de rand van dierentuin Artis. De Plantage heeft een moderne uitstraling en is geschikt voor ontmoetingen, werken, studeren of gewoon voor een drankje. Bij mooi weer gaan de deuren open en is er een heerlijk terras onder de oude platanen, met een prachtig uitzicht.

De Plantage @ Plantage Kerklaan 36, Amsterdam

  1. NewWerktheater

Aan de Oostenburgergracht heeft het NewWerktheater zich gevestigd. Een oud werktheater waarin reclamebureau …,Staat zich huisvestte en de boel omtoverde tot een multifunctionele plek. Want naast het kantoor van …,Staat zelf, vind je er ook een galerie en een café-restaurant – dat trouwens tot 19.00 uur geopend is en daarna beschikbaar wordt gesteld voor evenementen, privédiners en meetings.

NewWerktheater @ Oostenburgergracht 75, Amsterdam

  1. The Butcher Social Club

Niemand verveelt zich bij de vestiging in de A’DAM-toren. Nadat je de overheerlijke hamburgers van The Butcher achter de kiezen hebt is het tijd voor een potje tafelvoetbal, pingpong of poolen terwijl je luistert naar de nieuwste muziek. Een koffiebar, meetingpoint, restaurant, bar en hang-out ineen. Een speeltuin voor volwassenen.

The Butcher Social Club @ Overhoeksplein 7, Amsterdam

  1. Pllek

Met de pont ben je vanaf Amsterdam Centraal binnen twintig minuten in Noord, waar je kunt eten in de zeecontainer van Pllek. En je eet er niet alleen lekker, maar je kunt er buiten ook heerlijk genieten van de zon.

Pllek @ Tt. Neveritaweg 59, Amsterdam

Terug naar Blog