13 mei 2018

Bijna zomer: Amsterdam’s 3 bekendste parken

Met de zomer om de hoek zoeken steeds meer Amsterdammers naar een plekje in de zon. En welke plaatsen zijn hier het meest geschikt voor? De parken natuurlijk! Wij vertellen je graag iets meer over de drie bekendste parken in Amsterdam.

Vondelpark

Het Vondelpark, gelegen in het zuiden van Amsterdam, is onmiskenbaar het favoriete park van de inwoners van Amsterdam. Hier kan je terecht om een boek te lezen, met de hond te wandelen of om te picknicken met vrienden.

Het gedeelte dat het dichtst bij het stadscentrum ligt is meestal het drukst, maar als je dieper in het park wandelt dan vind je er waterpartijen, sculpturen (zelfs een van Picasso!), de rozentuin en vele andere leuke plekken. Kinderen kunnen gebruik maken van speeltuinen en open ruimtes om te spelen of te ontspannen. Ook zijn er verschillende cafés in het Vondelpark die heerlijk eten serveren. Vanaf juni tot september organiseert het Openluchttheater Vondelpark gratis evenementen, zoals concerten en shows.

In de jaren 1860 kochten een aantal rijke inwoners van deze buurt het park om te kunnen ontspannen. 90 jaar later, in 1953, werd het park verkocht aan de stad Amsterdam voor een symbolische gulden.

Ongeveer 20% van de mensen die in dit gebied wonen hebben kinderen en 13% zijn expats.

Westerpark

Dit park heeft het allemaal! Groene open ruimtes, jogging- en fietspaden, plaatsen om te barbecueën en zelfs fonteinen waar kinderen in kunnen plonsen. In de oude gebouwen van de Westergasfabriek vindt u verschillende restaurants, cafés en theaters.

Westerpark was vroeger het terrein rond de Westergasfabriek, eensteenkoolgasfabriekdie voornamelijk gebruikt werd voor stadsverlichting. Na sluiting van de centrale in de late jaren ’60, werd het gebied jarenlang verwaarloosd en werd het geen aangename plek om te vertoeven. In de jaren ‘90 besloot de gemeente Amsterdam om het park op te knappen. In 2003 werden de voormalige gebouwen van de Westergasfabriek gerenoveerd tot gezellige restaurants, cafés, theaters, feestlocaties en zelfs kantoren.

Ongeveer 20% van de mensen die in dit gebied wonen hebben kinderen en 36% zijn expats.

Oosterpark

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit park in het oostelijk deel van Amsterdam, een van de meest cultureel diverse gebieden van de stad. Dit kom tot uiting door de leuke sfeer in het park. Wandelen, picknicken, spelen, plonzen in het pierenbadje, joggen, tai-chi, mediteren en lezen. Het kan allemaal in het Oosterpark. De muziekkoepel is het centrum van het park voor programmering.

Oosterpark was het eerste grote openbare park dat gecreëerd werd door de gemeente Amsterdam. Het park is ontworpen in 1891 en is aangelegd rond een prachtig meer, waardoor het een Engelse landschapsstijl heeft gekregen.

Ongeveer 22% van de mensen die in dit gebied wonen hebben kinderen, en 28% zijn expats.

Nog niet helemaal tevreden over onze keuze? Andere leuke parken zijn het Amstelpark, Sarphatipark, Rembrandtpark, Flevopark en het Amsterdamse Bos.

 

Bronnen: www.amsterdam.nl , www.ois.amsterdam.nl en www.holland.com

Terug naar Blog